Hasan-Şükran Saruhan Ortaokulu

Telefon : A Blok 312 261 56 96
WEB https://hssoo.meb.k12.tr
Adres : HasanŞükran Saruhan Ortaokulu Atakent Mah. 804. Cad. No.9 Elvankent Etimesgut/ANKARA
VİZYON : Atatürk ilke ve inkılapları ile Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda çağdaş ülkeler düzeyinde bir eğitim uygulayarak, öğrencilerimizi ve çevremizi bilgilendirmek, eğitimlerini en iyi şekilde sağlamak, kendileri ve ülkemiz için yararlı birer birey olmalarını gerçekleştirmektir. Öğrencilerimize sadece öğreten değil onları yaşama hazırlayan, gelişme ve yenilenmeyi devamlı yaşayan, öğrencilerimizin başarı ve kalite düzeyi ile Türkiye´nin önde gelen okulları arasında örnek ve öncü bir okul olmayı hedefliyoruz.
MİSYON : Bizler, idareci, öğretmen, bir bütün olarak, gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkansızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili,başarılı, kendine güvenen bir birey olarak yetişmeleri, 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için çalışacağız. Kendisine ve ülkesine karşı sorumlu, vatanını, milletini, bayrağını ve devletini seven, gelişimini çağın gelişmişlik düzeyi ile sınırlandırmayan, düşüncelerini özgürce ifade edebilen; dürüst, paylaşımcı, kendisine güvenen, mutlu, çevreye duyarlı, saygılı, ölçülü, ahlaklı, terbiyeli, dürüst gençler yetiştirmek.
BAŞARILAR : Her yıl onlarca öğrenci Anadolu ve Fen liselerine yerleştirilmektedir.

Kütüphane Kitap Sayısı :7122
Öğretim Şekli :Okulumuz 2003 yılında Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN´nın katılımıyla gerçekleşen bir açılışla eğitim-öğrtim hayatına başlamış bulunmaktadır. İlköğretim okulu olan okulumuz orta okulu olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.
Saatler : 08.45 - 15.30
Isınma : Merkezi Isıtma - Doğalgaz
Pansiyon :
Servis : Servis Mevcuttur.
Ulaşım : Okul girişleri önü ve arkasında Otobüs Durakları ve Dolmuş okul yol hattındadır. Araç ile ulaşım mevcuttur.
Yerleşim Yeri : Hasan-Şükran Saruhan Ortaokulu, Atakent Mah.804.Cdde No:9 Etimesgut/Ankara, Etimesgut, Türkiye
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İL MERKEZİ 26 Km. İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK 6,5 Km
Kontenjan Bilgileri :